Bingöl Valiliği
Bingöl Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Bingöl Valiliği
Bingöl Valiliği

Basın Duyurusu

14 Nisan 2023
Basın Duyurusu

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Hasar Tespitleri Hk.

06.02.2023 Tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle yaşanan yıkım ve can kayıpları üzerine ilimizde yapılan Hasar Tespit Çalışmaları neticesinde; AFAD Başkanlığınca Bingöl ilimizin tamamı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir.

7269 sayılı yasa ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Müdürlüğümüz görevlerinden olan Hasar Tespit çalışmalarına ilimiz genelinde başlanılacak olup, tespit çalışmaları sonrasında kesin hasar tespit listeleri ilan edilecek, ilan sürecinde tespitlere ilişkin itirazlar alındıktan sonra itirazlar değerlendirilecek ve akabinde hasar tespit listeleri kesinleştirilecektir.

Hasar Tespit çalışmaları Bakanlığımız Hasar Tespit Genelgesine göre yapılacak olup;  depremden hasar görmeyip, “yapının yapım tekniği, yapım yılı ve kullanım durumu”na bağlı olarak risk içeren yapılar bu kapsamda değerlendirilmeyecektir. Bu tür yapı sahiplerinin 6306 sayılı Kanun (Kentsel Dönüşüm)  kapsamında yapılarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

Kesinleşen Hasar Tespit Listeleri AFAD İl Müdürlüğüne gönderilecek olup hak sahiplikleri ve yeni yapı inşa süreçleri AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

 Hasar Tespitleri sonucu Ağır Hasarlı olduğu kesinleşen yapılar maliklere yapılacak tebligattan sonra yıktırılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır