Bingöl Valiliği
Bingöl Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Bingöl Valiliği
Bingöl Valiliği

2011 YILI KAMU KURUM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

20 Aralik 2011
2011 YILI KAMU KURUM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
9 Aralık Cuma günü Bingöl Valiliği tarafından düzenlenen 2011 Yılı Kamu Kurumları Bilgilendirme Toplantısında Müdürümüz Osman ARISAL Müdürlüğümüzün 2011 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi
Müdürümüz Osman ARISAL  06/04/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesi ile “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” adını alarak 04.07.2011 tarihinde hizmete başladığını söyleyerek  Müdürlükleri bünyesinde 6 adet şube müdürlüğü olduğunu toplamda 101 personelin olduğunu,  2011 yılı toplam proje sayısının 5 adet olduğunu ve toplam proje tutarının da  10 milyon 462 bin TL olduğunu ifade etti.
    Müdürümüz Osman ARISAL  konuşmasını şöyle sürdürdü; 2010 ve 2011 yılı içerisinde  İl Özel İdaresi tarafından 22 adet onaylanmış Mevzii İmar Planı arşivlenmek üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. 18 imar planı uygun görülmüş olup, söz konusu Mevzii İmar Planlarından 4 adedi usul ve şekil açısından mevzuata uygun olmadığı için ilgili kuruma iade edilmiştir.
    Ayrıca, Bingöl Belediyesi tarafından da Müdürlüğümüze 35 adet onaylanmış İmar Planı gönderilmiştir.
    5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında İlimizde 2011 yılına ait etüt proje programında yer alan toplam 22 köyde yapılan çalışmalar kanunun 16. Maddesi (Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi) kapsamında yapılmakta olup, fiziksel yerleşimi düzgün olmayan bu köylerde ikamet eden aileler için düzenli yerleşim alanları oluşturma hedeflenmiştir.
    Konut Yapı Kooperatifleri, Toplu İşyeri Yapı Kooperatifleri ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin işleyişine dair 5983 sayılı kanun ile verilen görevleri yerine getirmek, ayrıca kooperatif üyelerinin şikayetleri veya olağanüstü durumlara istinaden denetleme yapmaktır.   
    İlimizde 91 adet Konut Yapı Kooperatifi, 4 adet Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve 5 adet Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi bulunmaktadır.
    ÇED yönetmeliği kapsamında 152 iş yeri başvuruda bulunmuştur. İlimizde Yönetim ve Denetime tabii 3 adet süt fabrikası, 1 adet tuğla fabrikası,1 adet Et ve Balık Kurumu Tesisi, 3 adet asfalt üretim tesisi, 1 adet yufka ve unlu mamulleri fabrikası, 5 adet hazır beton tesisi ve HES tesisleri ile madencilik faaliyetleri bulunmakta olup bu tesisler rutin ve ani olarak denetlenmektedir.İl Müdürlüğümüzce 30 KASIM 2011 tarihi itibarıyla 68 adet Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi, 6 adet Dağıtıcı Kayıt Belgesi düzenlenmiştir. 30 KASIM 2011 tarihi itibarıyla ise 81 adet Katı Yakıt Satış İzin Belgesi düzenlenmiştir.

    2012 yılında diğer yatırımcı kuruluşların (Genel ve Özel bütçedeki) yatırım programına göre yapacakları inşaat tesislerinin proje denetimlerinin yapılması, yaklaşık maliyetlerinin hazırlanması ve işin yapılması esnasında gerekli denetimin yapılması hedeflenmektedir.

    Ayrıca Müdürümüz Osman ARISAL 2012 hedeflerini de şöyle sıraladı:"Yapım işlerinde yetki belgesi olmayan ustaların çalıştırılmaması, ustalık yapma şatlarına haiz olanlara ustalık belgesinin verilmesi, müteahhitlik şartlarını taşımayanlara yetki belgesinin verilmesi, inşaat yapma şartlarını taşımayanlara inşaat yaptırılmaması, kaliteli beton üretimini sağlamak için denetimlerin artırılması, inşaatlarda standartlara uygun demir kullanılması için rutin denetimlerin artırılması, inşaatların kalitesinin artırılması için yapı denetim firmaları ve beton santrallerinin belli zamanlarda denetlenmesi.
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır